Použité suroviny receptu Chřestové palačinky po italsku:
70 g hladké mouky
| 4 vejce
| sůl
| 500 ml mléka
| 700 g zeleného chřestu
| 4 rajčata
| 1 šalotka
| 2 lžíce olivového oleje
| pepř
| 2 lžíce tuku na smažení
| 150 ml smetany
| šťáva z 1 citronu
| 50 g piniových oříšků
| 50 g strouhaného parmazánu
Postup přípravy receptu Chřestové palačinky po italsku:
Mouku smícháme s vejcem, solí a mlékem a necháme 30 min. stát. Chřest omyjeme a oloupeme spodní část stonků. Vaříme v osolené vodě asi 8 minut.
Oloupaná rajčata pokrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme, najemno posekáme a zesklovatíme na rozehřátém olivovém oleji. Přidáme rajčata a dusíme asi 4 min. Osolíme a opepříme.
Troubu předehřejeme na 200 °C. Z těsta usmažíme na tuku 4 palačinky. Poklademe je chřestem a rajčaty, stočíme a narovnáme do vymazaného pekáčku. Přelijeme smetanou ochucenou citronovou šťávou, solí a pepřem, posypeme piniovými oříšky a sýrem. Zapékáme v troubě asi 25 min.
Fotky receptu Chřestové palačinky po italsku:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!