Postup přípravy receptu Chřestové ravioli s šalvějovým máslem:
Z mouky, 4 žloutků, 2 lžic vody, oleje a soli připravíme těsto. Uhněteme do bochánku, zabalíme do alobalu a necháme 60 min. odpočinout. Chřest oloupeme, omyjeme, povaříme v osolené vodě asi 15 min., scedíme a posekáme. Bylinky omyjeme a osušíme. Bazalku posekáme, otrháme šalvějové lístky.
Promícháme chřest, bazalku, sýr a 2 žloutky, osolíme a opepříme. Těsto rozdělíme na poloviny a vyválíme. Na jeden plát v stejnoměrných odstupech klademe po 1 lžičce náplně. Okraje plátu potřeme vodou. Přikryjeme druhým plátem těsta. Vykrájíme čtverce, okraje ještě přimáčkneme a vaříme así 8 min. v osolené vodě.