15 g másla
| 3 stroužky česneku
| 250 g dlohozrnné rýže
| 1 l horkého zelenin. vývaru
| 175 ml smetany
| 100 g Eidamu
| 4 lžíce bazalky /čerstvé/
| 1 cibule
| 375 g ořezaného chřestu
| trocha šunky
Postup přípravy receptu Chřestové rizoto:
Na velké pánvi rozpusťte máslo, přidejte česnek a cibulku a smažte 3-5 min. Pak přidejte chřest. Vsypte rýži a míchejte. Smažte 2 min. Přidejte naběračku vývaru. Vařte 20-25 min., přidávejte postupně vývar. Nakonec přidejte šunku, pak smetanu a mírně vařte. Ozdobte nasekanou bazalkou, sýrem.
Fotky receptu Chřestové rizoto:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!