Použité suroviny receptu Chřestové rizoto se smrži:
80 g divoké ryže
| 1 šalotka
| 50 g másla
| 1 lžíce olivového oleje
| 50 ml bílého vína
| 80 g rýže na rizoto
| 600 ml drůbežího vývaru
| 1 svazek chřestu
| 20 g čerstvých jedlých smržů
| 1 lžička másla
| 50 g parmazánu
Postup přípravy receptu Chřestové rizoto se smrži:
Divokou rýži máčíme 2 hodiny ve studené vodě. Šalotku nakrájíme. Na pánvi rozehřejeme půlku másla a olej, šalotku necháme zesklovatět, přelijeme vínem a povaříme. Přidáme slitou divokou rýži a rýži na rizoto. Přilijeme trochu vývaru, necháme vyvařit a přidáme zbytek.
Chřestu seřízneme dolní konce. Smrže podélně rozpůlíme, oblanšírujeme, necháme vychladnout a osmahneme na másle. Smrže i chřest přidáme k rýži a necháme ještě 3 minuty vařit. Po odstavení vmícháme máslo a parmazán. Osolíme, opepříme.
Fotky receptu Chřestové rizoto se smrži:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!