Postup přípravy receptu Chřestový salát po čínsku:
Chřest omyjeme, oloupeme spodní třetinu stonků a pokrájíme jej na kolečka. Vaříme v osolené vodě 8-10 min. Scedíme, prolijeme studenou vodou a necháme okapat.
Papriku omyjeme,vyřízneme semeník a bílé přepážky a lusk nakrájíme na nudličky široké 1/2 cm. Ve woku rozehřejeme olej a za stálého míchání na něm 1 min. opékáme oříšky kešu. Přidáme pokrájenou papriku, osolíme a za stálého míchání opékáme další 1 min.Přilijeme sherry, sojovou omáčku a přidáme cukr, krátce osmahneme.
Papriku s chřestem promícháme, osolíme, ochutíme octem a necháme asi 30 min. rozležet. Na talářích ozdobíme plátky citronu a lístky bazalky.