Postup přípravy receptu Chřestový salát s krevetami:
1. Chřest pořádně opláchneme, a pokud jsou konce zaschlé, seřízneme odspodu asi jeden centimetr. Pak ho oloupeme od hlavičky dolů. V kastrolu přivedeme k varu přibližně litr vody, ochucené cukrem a solí. Chřest nakrájíme šikmo na silnější plátky, hlvičky necháme celé, krátce povaříme, zprutka zchladíme a necháme okapat.
2. Z grepu okrájíme slupku jako z jablka. Nad miskou postupně vykrjujeme mezi blankami jednotlivé dílky dužiny. Šťávu z grepu svaříme společně s červeným vínem, medem a obtem na řidší sirup.
3. Špenát dobře omyjeme, nakrájíme ho na silné proužky a rozložíme na talíř. Střídavě přidáme grepy, chřest, opláchnuté lístky rukoly a nakonec na oleji opečené krevety.
4. Na závěr hotový salát přelijeme sirupem smíchaným s olejem a špetkou soli.