Použité suroviny receptu Chřestový salát s topinkami:
po 300 g bílého a zeleného chřestu
| špetka soli
| 4 lžíce strouhaného parmazánu
| olivový olej
| 250 g den staré bagety
| 3 lžíce balzamikového octa
| 1 svazek petrželky
| 10 listů bazalky
| 20 kaparů
| 8 vařených křepelčích vajec
| 4 listy salátu
Postup přípravy receptu Chřestový salát s topinkami:
Chřest oloupeme, odřízneme zdřevnatělé konce. Šikmo nakrájíme na kousky. Troubu předehřejeme na 200 °C. Chřest se solí a cukrem vaříme asi 10 min., pak necháme okapat. Vložíme do ohnivzdorné mísy, posypeme strouhaným parmazánem, pokapeme olivovým olejem a zapékáme asi 8 min. Bagetu vodorovně rozpůlíme, nakrájíme na krajíčky, potřeme olejem a opečeme v troubě. Krajíčky přitom jednou obrátíme. Opečený chléb dáme do mísy a pokapeme balzámovým octem. Bylinky posekáme. Kapary necháme okapat. Křepelčí vejce oloupeme a rozčtvrtíme. Bylinky, kapary a chřest promícháme s osmaženým chlebem. Salát rozdělíme na talíře s vejci a salátovými listy.
Fotky receptu Chřestový salát s topinkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!