Použité suroviny receptu Chudé halušky s kysaným zelím:
850 ml vody
| 2 balíčky kysaného zelí
| 2 ks vejce
| 1celá polohrubá mouka
| podle chuti sůl
| podle chuti sladká mletá paprika
| podle potřeby olej
| podle chuti cukr
Postup přípravy receptu Chudé halušky s kysaným zelím:
Do mísy vlijeme vodu tu osolíme a do ní rozkvedláme 2 vejce postupně přidáváme polohrubou mouku. Vymícháme hladké těstíčko.
V hrnci přivedeme k varu vodu, osolíme ji a přes síto na halušky do vody tvoříme halušky.(halušky mužeme také tvarovat lžícemi) Vaříme je, než vyplavou na povrch. Uvařené halušky vyjmeme, případně propláchneme.
Mezitím si kysané zelí propláchneme a překrájíme.
V hrnci rozpálíme olej a vložíme zelí a smažíme, dokud zelí nezesklovatí. Pak je osolíme, osladíme a přidáme sladkou mletou papriku. Zelí už jen krátce osmahneme.
Nakonec chudé halušky smícháme se zelím a můžeme podávat. Přeji Dobrou Chut