Postup přípravy receptu Chutné škvarkové pagáčky:
Do mísy vlijeme vlažnou smetanu, rozdrobíme dvě kostky droždí a necháme při pokojové teplotě po dobu asi 5 minut vzejít kvásek.
Přidáme mouku, škvarky, žloutky, víno, sůl, vypracujeme polotuhé těsto a necháme asi 30 minut vykynout.
Těsto rozválíme do čtverce, složíme vrcholy do středu, přikryjeme a po 10 minutách kynutí těsto opět rozválíme a totéž opakujeme několikrát. Z placky silné asi centimetr vykrájíme kolečka, naskládáme je na plech a necháme asi půl hodiny kynout.
Nakonec pagáčky pečeme dozlatova asi 15-20 minut ve vyhřáté troubě při 180°C.
Fotky receptu Chutné škvarkové pagáčky:
Fotky vložil: uschi3,Vlamape,vilka,Nandiči