200 g malých cibulek šalotek
| 150 g sýra
| 50 g másla
| 2 stroužky česneku
| 100 ml bílého vína
| 1 lžička škrobové moučky
| podle chuti: sůl, pepř
Postup přípravy receptu Cibulové fondue na víně:
V nádobě rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno rozkrájený sýr a vlijeme víno. Osolíme, opepříme a přidáme rozetřený česnek. Mícháme, až vznikne hladká smetanová hmota. Roztavený sýr zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v malém množství vody, promícháme a povaříme. Potom udržujeme na mírném teple. Do připraveného fondue namáčíme sterilované nebo čerstvé cibulky, doměkka povařené ve slané vodě. Vývar z cibulek použijeme k přípravě polévky, nebo na podlití masa. Zároveň s cibulkami můžeme do fondue namáčet kousky krájených rohlíků.
Fotky receptu Cibulové fondue na víně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!