50 g mrkve
| 50 g celeru
| 50 g květáku
| 3-4 lžíce oleje
| 50 g cibule
| 50 g pórku
| 4 vejce
| špetka soli
| špetka mletého pepře
| 1 lžička nastrouhaného čerstvého zázvoru
| 1 lžička wei-su
| 2 lžíce vína šao-sing
| 50 g čínských hub
| 50 g bambusových výhonků
| 500-600 g uvařené rýže
Postup přípravy receptu Čínská rýže s vejci:
Na kostičky nakrájenou mrkev a celer a na růžičky rozebraný květák uvaříme téměř doměkka. Na rozehřátém oleji zpěníme cibuli a pórek, zalijeme vejci rozšlehanými se solí, kořením a vínem. Jakmile vejce začnou tuhnout, vmícháme zeleninu, namočené okapané houby a na plátky nakrájené babusové výhonky a několik minut zprudka opékáme. Potom vmícháme rýži a prohřejeme.
Wei-su lze nahradit glutasolem a víno šao-sing jiným sladším bílým vínem.
Fotky receptu Čínská rýže s vejci:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!