Použité suroviny receptu Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami:
750 g čínského zelí
| dle chuti: sůl
| 150 ml smetany
| 125 g ovesných vloček
| 1 stroužek česneku
| 125 g goudy
| dle chuti: pepř
| dle chuti: muškátový oříšek
| 3 lžíce másla
| 250 ml zeleninového vývaru
| 2 lžíce lístků petrželky
Postup přípravy receptu Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami:
1. Zelí omyjeme a očistíme, podélně rozpůlíme a povaříme asi 3 min. v osolené vodě. Vyjmeme, zchladíme studenou vodou a necháme okapat.
2. Smetanu uvedeme do varu a vmícháme ovesné vločky. Přidáme najemno posekaný česnek a vše asi 10 min. podusíme na velmi mírném ohni. Poté vmícháme nastrouhanou goudu. Osolíme, opepříme a ochutíme muškátovým oříškem.
3. Troubu předehřejeme na 220 °C. Zapékací formu vymažeme máslem. Vložíme do ní čínské zelí řeznou plochou nahoru, na ně rozložíme ovesné vločky. Poklademe drobnými kousky másla a zalijeme vývarem. Zapékáme v troubě přibližně 20 min. Podáváme sypané petrželovými lístky.
Fotky receptu Čínské zelí zapečené s ovesnými vločkami:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!