1 l bobulek bezu
| 1/4 l vody
| 450 - 500 g cukru (nejlépe hnědý nebo fruktoza)
Postup přípravy receptu Čistá bezová šťáva:
Na 1 litr čistých a zralých bobulí dáme čtvrt litru vody a 15 minut POMALU vaříme. Pak protlačíme přes síto (ne kovové!!!). Do této šťávy přidáme 450-500 g cukru (nejlépe přírodní, ale stačí i krupice - já nesladím vůbec nebo dávám fruktozu kvůli diabetu) a ještě 10 min. vaříme. Horkou šťávu nalijeme do čistých lahví a pevně uzavřeme. Necháme POMALU vychladnout - já je přikrývám v posteli.
Sirup si samozřejmě dle chuti řeďte vodou.
Fotky receptu Čistá bezová šťáva:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!