Postup přípravy receptu Citrónová srdíčka :
Prášek do pečiva promícháme s moukou a moučkovým cukrem, přidáme nakrájené změklé máslo (vyzkoušela jsem i tuk Stella a může se jím máslo bez obav nahradit), citrónovou šťávu a vejce. Zpracujeme v hladké těsto, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme ho alespoň hodinu odpočinout. Potom ho rozválíme na pomoučené pracovní ploše asi na 2 mm a vykrajujeme srdíčka. Do poloviny srdíček vykrojíme ještě menší srdíčko. Pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů. Když sušenky vychladnou, poléváme polovinu srdíček (s dírou) citrónovou polevou. Necháme ztuhnout a zatím si připravíme švestková povidla. Jsou-li příliš tuhá a nedala by se roztírat, přidáme lžíci vody, zahřejeme a za stálého míchání rozředíme. Povidly potom spojujeme dvě srdíčka - jedno plné, jedno vykrojené a s polevou. Hotová citrónová srdíčka necháme pár dní odležet. Teprve potom mírně zvlhnou a prostoupí je citrónová chuť, která bude jistě vítaná.
Příprava polevy: Odvážíme si moučkový cukr a přidáme do něj citrónovou šťávu. Obojí společně třeme několik minut, až se cukr rozpustí. Je to důležité, protože jenom tak poleva dobře drží a je lesklá. Pokud by se nám zdála příliš hustá, můžeme přidat ještě trochu citrónové šťávy.