Použité suroviny receptu Citronové kuličky z vepřového:
500 g mletého libového vepřového masa
| 2 krajíce toustového chleba, nastrouhané
| 50 g strouhaného parmazánu
| jemně nastrouhaná kůra ze 2 citronů
| 1 lžíce citronové šťávy
| 1 vejce
| # hrst jemně sekané
| asi 4 lžíce olivového oleje
Postup přípravy receptu Citronové kuličky z vepřového:
1. Prohněťte přísady (s výjimkou olivového oleje) na těsto. Pokud by výsledná směs byla příliš suchá, přidejte ještě trochu citronové šťávy.
2. Olivový olej rozpalte na pánvi. Z důkladně zpracované směsi vytvarujte kuličky o průměru asi čtyři centimetry. Mírně je zploštěte, aby vznikly drobné karbanátky, a v horkém oleji osmažte dozlatova z obou stran – celkem by to mělo trvat okolo patnácti minut. Osmažené kuličky na chvíli položte na kuchyňský papír, aby se odsál přebytečný tuk, a podávejte.
Ideální příloha: rýže nebo brambory a rajčatový salát
Fotky receptu Citronové kuličky z vepřového:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!