Postup přípravy receptu Citronové oválky:
Mouku prosijeme na vál a přidáme změklé máslo, prosátý moučkový cukr, žloutek i citronovou šťávu. Vypracujeme těsto, které po krátkém odležení vyválíme na stéblo a vykrájíme oválky. Oválky přendáme na vymazaný plech a v dobře vyhřáté troubě dobleda upečeme. Vychladlé pečivo spojujeme po dvou kouscích k sobě zavařeninou a polijeme citronovou polevou, na kterou si bílek rozšleháme vidličkou, přidáme šťávu z jednoho citronu, 100 g prosátého moučkového cukru a zamícháme, až je poleva lesklá a začíná houstnout. Polité oválky dozdobíme kousky kandovaného ovoce. Někdy, kdy zrovna nemám kandované ovoce po ruce použiji rozkrájené želé bonbony.
Po zaschnutí uložíme alespoň na týden do chladna, nejlépe na balkon.