Postup přípravy receptu Citrónovo-pomerančové sušenky:
Citron a pomeranč řádně omyjeme. Z pomeranče (škrabkou na brambory) sloupneme tenké vrchní plátky kůry. Nesmějí obsahovat bílou dužinu, byly by hořké. Tyto plátky velice jemně nakrájíme na malé tenké nudličky, které použijeme ke zdobení. Z půlky citronů a pomeranče vymačkáme šťávu. Každou zvlášť. Mandle spaříme horkou vodou, vyloupeme a nastrouháme.
Těsto: Prosátou mouku, vanilkový cukr, nastrouhané mandle, moučkový cukr spojíme s rozdrobeným tukem, vejcem a citronovou šťávou. Propracujeme v hladké těsto, které necháme asi 20 minut odležet.
Potom z těsta vyválíme 4 mm silnou placku, ze které rádýlkem nakrájíme stejnoměrné proužky. Přendáme je na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme v předehřáté troubě na 150 °C dorůžova.
Poleva: Moučkový cukr smícháme s pomerančovou šťávou a pilně mícháme do hladké kašičky.
Vychladlé kousky pečiva potřeme polevou a ozdobíme pomerančovou kůrou.
Citronovo-pomerančové pečivo svěží chuti podáváme k odpolední kávě nebo čaji.