Postup přípravy receptu Citronový šerbet s grapefruitem:
Vodu s cukrem svaříme a vzniklý sirup necháme vychladnout.
Citrony omyjeme horkou vodou a osušíme. Oloupeme, rozpůlíme a vymačkáme šťávu. Kůru nakrájíme na tenké nudličky a spolu se šťávou vmícháme do sirupu. Necháme 12 hodin táhnout.
K citronovému sirupu přidáme ušlehaný bílek. Směsí naplníme formu a 5 hod. necháme mrazit.
Grapefruit oloupeme, nakrájíme a zachytíme šťávu. Před podáváním šerbet malinko rozmrazíme. Lžící vykrájíme nočky a v miskách ozdobíme grapefruitovými plátky, zalijeme zachycenou šťávou, případně ozdobíme několika nudličkami citronové kůry.
Tip: Pár kapek citronového likéru dodá tomuto skvělému dezertu zvláštní aroma.