Postup přípravy receptu Čočka s brambory a rajčaty:
Čočku namočíme přes noc, ráno vodu slijeme a čočku rozdrtíme na pastu. Jednu cibuli a zázvor zpracujeme stejně. Na rozpáleném tuku opečeme dosucha čočkovou a cibulovou pastu okořeněnou mletým kmínem, kayanským pepřem, kurkumou a solí. Hmotu přeneseme na podnos, necháme vychladnout a nakrájíme na kostičky cca 3 cm velké. Na tuku opečeme kostičky do světlehněda. Přidáme rajčata nakrájená na čtvrtky a pomalu pečeme cca 5 min. Pak přidáme brambory nakrájené na kostičky, sůl, cukr, lžíci vody a dusíme. Až jsou brambory skoro měkké, přidáme čočkové kostky. Nakonec smícháme v pánvičce česnek, kardamon a skořici se 2 lžičkami vody, podusíme a naklademe na pokrm.