Použité suroviny receptu Čočka s nudlemi z pikantní vegeteriánské kuchyně:
2 lžíce rostlinného oleje
| 1 posekaná cibule
| 3 stroužky česneku utřeného
| 2 lžičky na sucho opraženého římského kmínu, pomletého
| 1 lžičku na sucho opraženého koriandru, pomletého
| 2 špetky kayánského pepře nebo podle chuti
| 2 hrnky přebrané a oprané čočky
| 1 bobkový list
| 7 hrnků vody
| dle chuti: sůl a pepř
| 110 g polévkových nudlí
Postup přípravy receptu Čočka s nudlemi z pikantní vegeteriánské kuchyně:
Na velkém hrnci rozehřát olej. Osmažit na něm cibuli do měkka a před koncem přidat česnek. Přidat římský kmín a koriandr. Smažit po několik minut na středním ohni.
Přidat kayánský pepř, čočku, bobkový list a vodu. Přivéct do varu, snížit teplotu, osolit a opepřit a dusit po 45 min. nebo jenom až je čočka měkká. Dochutit.
Těsně před podáváním přivéct znovu vše do varu a přidat nudle. Uvařit je do al dente, asi 10 min. Ihned podávat v miskách.
TIP: Místo vermicelli se mohou použít makarony nebo špagety.
Fotky receptu Čočka s nudlemi z pikantní vegeteriánské kuchyně:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!