Vložil: | Jitule123 |
Porcí: | 4 |
Doba přípravy: | 70 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Čočka s vepřovým masem:
300 g čočky
| 200 g vepřového masa
| kousek mrkve, celeru, petržele a cibule
| 250 g rajčat
| 50 g sádla
| pepř
| sůl
| vývar
Postup přípravy receptu Čočka s vepřovým masem:
Přebranou, propláchnutou čočku namočíme na dvě hodiny do studené vody, potom ji uvaříme téměř doměkka. Drobně pokrájenou cibuli a zeleninu osmažíme na sádle, přidáme vepřové maso pokrájené na kostky a za stálého míchání je osmažíme po všech stranách. Přidáme spařená, oloupaná a pokrájená rajčata, osolíme a dusíme pod pokličkou téměř doměkka. Při dušení podle potřeby podléváme horkým vývarem. K téměř měkkému masu přidáme vařenou čočku a dusíme na velmi malém plaménku, až maso i čočka změknou a tekutina se z větší části odpaří. Čočku osolíme, opepříme a podáváme.
Fotky receptu Čočka s vepřovým masem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!