Použité suroviny receptu Čočkový prejt s pohankou:
30 dkg čočky
| 1 lžíce oleje
| 1 velká cibule
| 30 dkg pohanky
| 2 dl horké vody
| 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje
| sůl
| česnek podle chuti
| 1 lžička majoránky
| 1 lžička bazalky
| 0,5 lžičky zázvoru
| špetku mletého nového koření
| tuk na vymazání
| strouhanka na vysypání
Postup přípravy receptu Čočkový prejt s pohankou:
Předem namočenou čočku uvaříme doměkka, slijeme a necháme vychladnout. Na lžíci oleje osmažíme nadrobno pokrájenou cibuli, přidáme pohanku a krátce opražíme. Přilijeme horkou vodu a uvaříme doměkka.
Čočku s česnekem umeleme na masovém strojku nebo rozmixujeme tyčovým mixerem a vložíme do mísy. Přidáme uvařenou pohanku, ostatní ingredience a řádně promícháme. Směsí naplňte vymazanou a vysypanou zapékací mísu a v mírně vyhřáté troubě pečeme přibližně půl hodiny.
Podáváme s chlebem, kyselými okurkami nebo kyselým zelím.
Fotky receptu Čočkový prejt s pohankou:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!