Postup přípravy receptu Čokoládová špice:
Z bílků ušleháme tuhý sníh, do něhož přiléváme za stálého šlehání tekutý med. Sníh s medem šleháme tak dlouho, až přestane téci. Potom do něj přimícháme mleté mandle, ořechy, mouku a rozpuštěné, né horké, máslo. Ze sněhové hmoty tvarujeme na vymaštěný plech malá kolečka a vložíme do vyhřáté trouby péci. Pečeme při mírném ohni. Na upečená kolečka vytlačíme ztuhnutý čokoládový krém do tvaru kužele. Povrch polejeme čokoládovou polevou.
Čokoládový krém: Ve sladké smetaně rozmícháme žloutky, práškový cukr a mouku. Ke směsi přidáme rozlámanou čokoládu a uvaříme ve vodní lázni za stálého šlehání hustý krém. Po uvaření krém šleháme, až vychladne. Nakonec do chladného krému přidáme máslo.