Použité suroviny receptu Čokoládové dvoubarevné bábovičky:
250 g 100% tuk
| 170 g moučkového cukru
| 20 g sušeného mléka
| 20 g kokosu
| 2 lžíce bramborové moučky
| 50 g kakaa
| 1 lžíce rumu
Postup přípravy receptu Čokoládové dvoubarevné bábovičky:
Bílá kokosová hmota: Do misky nakrájíme tuk (100 g) a necháme rozpustit. Přisypeme prosátý cukr (70 g), sušené mléko, kokos a lžíci bramborové moučky. Promícháme na hladkou hmotu. Kokosovou hmotu naplníme do poloviny formičky a necháme v chladu ztuhnout.
Tmavou čokoládovou hmotu připravíme stejným způsobem, jen místo kokosu vmícháme prosáté kakao a dochutíme rumem. (150 g tuku, 100 g moučkového cukru). Hmotu nalijeme do formiček na zatuhlou kokosovou čokoládu a dáme opět do chladna. Ztuhlé čokoládové výrobky vyklepneme a můžeme je dát do papírových košíčků nebo i jinak ozdobit. Formičky na čokoládu mohou být nerezové nebo plastové. Také můžeme nalít čokoládu do použitých mikulášských kalendářů.
Fotky receptu Čokoládové dvoubarevné bábovičky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!