Postup přípravy receptu Čokoládové flameri s krémem:
Z 500 ml mléka oddělíme 5 lžic, rozšleháme se 3 lžícemi solamylu. Zbytek mléka dáme do hrnku, ohřejeme, přidáme rozlámanou čokoládu a rozpustíme. Přidáme solamyl a krátce povaříme. Šleháme metlou na sníh asi 1 min.
Oddělíme žloutky od bílků, bílky ušleháme velmi dotuha a vmícháme do čokoládového krému. Studenou vodou vypláchneme 4 formičky, naplníme hmotou. Dáme do chladničky asi na 1 hodinu.
Ze zbytku mléka oddělíme 3 lžíce, rozšleháme se zbytkem solamylu. Natrhneme vanilkový lusk, vyškrábeme dřeň, s vanilkovým cukrem dáme do mléka a povaříme. Vmícháme solamyl a povaříme 2 min. Rozšleháme žloutky a vmícháme. Dáme vychladit. Flameri zalijeme na talíři krémem.