Postup přípravy receptu Čokoládové kuličky z Brazílie:
Do hrnce nalijte vodu a postavte na něj polévkový talíř nebo hlubší misku. Pomalu (ne příliš prudce) zahřívejte. Položte do talíře tabulku čokoládové polevy a počkejte, až se rozpustí. Když čokoláda hruba po 5 minutách tekutá, sundejte hrnec i talíř ze sporáku. Pak v jiném, menším hrnci svařte sladkou smetanu. Musíte ji pořád míchat metlou na sníh, aby se nepřipálila. Jakmile se začne smetana vařit, sejměteji z plotýnky nebo hořáku, do smetany opatrně vlijte tekutou čokoládu a rozmíchejte. Není nutné žádné zuřivé šlehání, stačí míchat tak dlouho, dokud nevznikne hladká čokoládová hmota. Vzniklou hmotu nechte vychladnout a postavte ji na několik hodin- nejlépe přes noc- zakrytou do chladničky. 2. den nasypte do polévkového talíře čokoládovou rýži. Teď můžete kl vykrajovat z hrnce kousky hmoty, rukama z nich vytvarovat kuličky velké asi jako vlašské ořechy a vkládat je do čokoládové rýže. Musíte pracovat rychle, aby se čokoládová hmota zase neroztekla. Kuličky důkladně obalte v čokoládové rýži a uložte do cukrářkých košíčků. Skladujte je v chladničce, aby zůstaly pevné.