250 ml smetany ke šlehání
| 454 g hořké čokolády
| 1/4 hrnku koňaku
| kakao na obalení
Postup přípravy receptu Čokoládové lanýže :
Zkusila jsem je letos poprvé, ještě nejsou vánoce a už jich je tam jenom pár. Dobrou hořkou čokoládu tzv. oholíme ostrým nožem (vlastně krouhame jako zeli) a dáme ji do mísy. V kastrole si ohřejeme skoro do varu (pozor nevařit) hrnek šlehačky a vylijime na čokoládu. Necháme asi dvě tři minuty stát a pak smícháme do hladka. Poté přidáme čtvrt hrnku dobrého alkoholu. Vše umícháme a dáme přikryté alespoň na čtyři hodiny do ledničky. Potom lžičkou namočenou v horké vodě vykrajujeme válečky, které obalíme buď v prosátém kakau, nebo v moučkovém cukru, nebo můžeme použít kokos či nahrubo nakrájené ořechy. Čokoládové lanýže vkládáme do papírových košíčků na bonbony a uskladníme je v ledničce až do podávání.
Fotky receptu Čokoládové lanýže :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!