Použité suroviny receptu Čokoládové nadýchané půlměsíčky:
120 g másla
| 120 g práškového cukru
| 3 žloutky
| vanilkový cukr
| 70 g hořké čokolády
| ze 1/4 citronu kůra
| 3 bílky
| 120 g hrubé mouky
| poleva:
| 220 g práškového cukru
| 1 lžíce vody
| 3 lžíce citronové šťávy, punče, nebo rumu
Postup přípravy receptu Čokoládové nadýchané půlměsíčky:
V míse dobře utřeme máslo s cukrem, načež přidáme žloutky, vanilkový cukr a citronovou kůru. Poté přidáme změklou, nebo strouhanou čokoládu a lehce vložíme tuhý sníh z bílků současně s moukou.
Plech s okrajem vymažeme máslem a vysypeme moukou. Těsto na něj rozetřeme asi na 1 1/2cm výšku a upečeme v dobře vytopené troubě. Těsto je upečené, když se odděluje ode stran plechu. Upečené a prochladlé těsto polijeme polevou a jakmile poleva zaschla, vykrajujeme půlměsíčkovou formičkou půlměsíčky. Klademe je na mísu k ostatnímu cukroví, nebo skladujeme v chladnu ve zduchotěsné krabici.
Poleva: Vše umícháme do přiměřené hustoty.
Fotky receptu Čokoládové nadýchané půlměsíčky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!