Použité suroviny receptu Čokoládové pralinky s jablky:
50 g sušených jablek (měkých, bez slupky)
| 4 lžíce calvadosu nebo rumu
| 200 ml smetany ke šlehání
| 300 g mléčné čokolády
| 50 g ztuženého 100% tuku
| 40 g vyloupaných nesolených pistácií
Postup přípravy receptu Čokoládové pralinky s jablky:
Sušená jablka nakrájíme na malé kousky a vsypeme do misky. Zalijeme je alkoholem a přibližně 60 minut necháme nabobtnat. Smetanu nalijeme do kastrůlku a přivedeme k varu. Přidáme do ní na kousky nalámanou čokoládu (čím kvalitnější, tím lépe) a za stálého míchání ji necháme rozpustit. Kastrůlek odstavíme z ohně a do čokoládové hmoty vmícháme tuk a okapaná jablka. Kastrůlek posadíme do hrnce se studenou vodou a v této vodní lázni směs mícháme do zhoustnutí. Cukrářský sáček s hladkou trubičkou naplníme čokoládovou hmotou. Do papírových košíků stříkáme menší bonbony. Každý bonbonek ozdobíme vyloupanou pistácií.
Fotky receptu Čokoládové pralinky s jablky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!