150 g cukru
| 100 g sušeného ovoce
| 2 ks bílky
| 150 g oříšků
| 100 g čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládové pusinky :
Bílky důkladně našleháme, až vytvoří tuhý sníh (sníh při obrácení nádoby se sněhem dnem vzhůru nevyteče). Do sněhu postupně přidáváme cukr a dále šleháme. Nakonec lehce vmícháme jemně nastrouhané oříšky a taktéž jemně nastrouhanou čokoládu. Plech si vyložíme papírem na pečení a lžičkou ně něj klademe kupičky sněhové hmoty. Do každé pusinky vmáčneme kousek sušeného ovoce (banán, ananas apod.). Plech vložíme do trouby vyhřáté na 152 stupňů, po 10 minutách však teplotu snížíme na 100 stupnů a při nepatrně pootevřené troubě čokoládové pusinky sušíme. Ještě teplé je sejmeme z papíru a po vychladnutí je ukládáme v suchu.
Fotky receptu Čokoládové pusinky :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!