140 g bílé čokolády
| 2 lžíce másla
| 1 ks bílku
| 100 g cukru krupice
| 60 g mandlových lupínků
| 80 g mléčné čokolády
| 1/2 lžíce ztuženého tuku
| mleté lískové oříšky na ozdobu
Postup přípravy receptu Čokoládové trojhránky:
Rozpusťte bílou čokoládu společně s máslem. Teplota by neměla přesáhnout 40 stupňů Celsia, jinak se čokoláda srazí. Vyšlehejte bílek dotuha a po lžících pomalu přidávejte prosetý jemný cukr. Vyšlehejte tuhý, hladký sníh. Postupně do sněhu všlehejte bílou čokoládovou hmotu a nasucho opražené mandlové lupínky. Chladnoucí hmotu přendejte na fólii a opatrně zarolujte. Jak hmota chladne, tvarujte ji přes fólii do trojúhelníku. Vytvarovaný trojúhelník ve fólii zabalte pevně do alobalu a uložte v chladničce. Nechte úplně zatuhnout, nejlépe přes noc. Poté rozehřejte mléčnou čokoládu a ztužený tuk a dobře promíchejte. Trojúhelník vybalte z obou fólií a potřete jej ze všech stran čokoládovou polevou a nakonec přitiskněte mleté lískové oříšky. Po opětovném zatuhnutí krájejte na plátky.
Fotky receptu Čokoládové trojhránky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!