Použité suroviny receptu Čokoládovo-mandlové stříšky:
1 bílek
| 75 ml kandované ovocné kůry
| 50 g másla
| 115 g drobně nasekané hořké čokolády
| 50 g mletých mandlí
| 115 g pískového cukru
| 75 g sekaných pražených mandlí
| Poleva:
| 75 g bílé čokolády
| 25 g másla
| 115 g rozloupaných mandlí
Postup přípravy receptu Čokoládovo-mandlové stříšky:
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem. Bílek ušleháme s cukrem do tuha a postupně vmícháme rozpuštěnou čokoládovou směs, pražené mandle, mleté mandle a kandovanou kůru. Směs vyklopíme na velký list na pečení a utvoříme silnou rolku. Jak směs chladne, použijem papír ke stlačení hmoty do tojúhelníkového tvaru, necháme v chladu uležet. Mezitím si připravíme polevu. Ve vodní lázní rozpustíme bílou čokoládu s máslem. Rozbalíme čokoládovou rolku a potřeme ji bílou čokoládou. Rozloupané mandle rychle vtlačíme ve stejnoměrné vrstvě do čokolády než ztuhne.
Fotky receptu Čokoládovo-mandlové stříšky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!