Vložil: | XpajaY850 |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: |
        
|
Počet hodnocení: | 9 |
|
|
Použité suroviny receptu Čokoládovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem:
150 ml sezamového nebo olivového oleje, nejlépe bio
| 10 lžic javorového sirupu
| 250 g celozrnné špaldové mouky, jemně mleté
| 1 lžíce vinného kamene (kypřící prášek bez fosfátů)
| 40 g vlašských ořechů, nalámaných nakousky
| 2 lžíce kakaa
| 60 g kvalitní čokolády
Postup přípravy receptu Čokoládovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem:
na 2 plechy, cca 60 sušenek
Metlou v misce promíchejte olej s javorovým sirupem. Pomocí metly vešlehejte mouku, vinný kámen, vlašské ořechy, kakao a nastrouhanou čokoládu.
Troubu předehřejte na 170 stupňů a plech vyložte pečícím papírem. Lžičkou nabírejte směs a tvarujte malé hrudky, můžete je rozetřít na placičky. Vložte do vyhřáté trouby na přibližně 12 až 15 minut; záleží na velikosti hrudek. Upečené sušenky nechte zchladnout na plechu, protože jsou zpočátku příliš křehké.
Fotky receptu Čokoládovo-ořechové hrudky s javorovým sirupem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!