Použité suroviny receptu Čokoládovo-oříškový chlebíček:
100 g másla
| 400 g tmavé čokolády
| 50 g krupicového cukru
| 1/2 lžičky skořice
| 200 g sušenek, nalámaných na kousky
| 100 g para ořechů, nahrubo nasekaných
| kokos nebo moučkový cukr k posypání
Postup přípravy receptu Čokoládovo-oříškový chlebíček:
Formu na biskupský chlebíček o objemu 900 ml vyložte dvojitou vrstvou fólie na potraviny. Máslo, nalámanou čokoládu a cukr dvě až tři minuty rozehřívejte v mikrovlnné troubě nastavené na střední výkon. Rozpustit ji můžete i klasicky ve vodní lázni. Do čokolády vmíchejte skořici, nalámavé sušenky a ořechy.
Směs vlijte do připravené formy, uhlaďte povrch a nechte aspoň dvě hodiny tuhnout v chladničce. Vyklopte na talíř, stáhněte fólii, poprašte moučkovým cukrem nebo kokosem a krájejte na tenké plátky.