Postup přípravy receptu Crostini s vejci a rouille omáčkou:
Musíme předehřát troubu na 200°C. Pomocí štětečku namazat plátky chleba trochou oleje. Položit chleba na plech a vložit jej do trouby na 10 min., až jsou zlatohnědé a křupavé. Mezitím připravit omáčku Rouile smícháním majonézy s Harissou. Lehce osmažit vejce na troše oleje. Nahoru topínek položit plátek šunky, na ni vejce a na okraj topinky nalít lžičkou omáčky. Ozdobit řeřichou a ihned podávat. P.S.: Harissa je ohnivá chilli pasta ze Severní Afriky ze sušených chilli papriček, římského kmínu, česneku, koriandru, kmínu a olivového oleje. Přidává sladkou a kořeněnou chuť různým dipům, omáčkám a dušeným pokrmům. Velmi dobrá s majonézou, jako omáčka k masu a rybám.