Postup přípravy receptu Cuketové bramboráky se špenátem a hermelínem:
Česnek oloupeme a prolisujeme. Očištěnou a oloupanou cuketu nastrouháme najemno a dáme do větší nádoby. Přidáme 2 vejce, česnek, majoránku, jogurt a promícháme. Těsto zahustíme strouhankou a nakonec dochutíme podravkou či solí a zamícháme.
Z těsta smažíme bramboráky na teflonové pánvi s malým množstvím oleje.
Během smažení si připravíme náplň. Cibuli a česnek oloupeme. Cibuli nakrájíme najemno a česnek prolisujeme. Na oleji zpěníme nakrájenou cibulku, přidáme mražený špenát a vše podusíme. Špenát dochutíme česnekem, solí a přidáme vejce.
Na usmažený bramborák dáme přiměřené množství špenátu, přidáme plátek Hermelínu a přeložíme.V teplém bramboráku se sýr mírně rozpustí se špenátem, což chutná velmi dobře.