Vložil: | Torta |
Porcí: | 2 |
Doba přípravy: | 30 min |
Hodnocení: | Žádné hodnocení |
Počet hodnocení: | 0 |
|
|
Použité suroviny receptu Cuketovo-krupicová kaše :
asi 500 g dužiny z cukety (může být dýně, patison)
| 3 brambory
| 1 cibule
| 1 polévková lžíce krupice
| trochu pepře
| 1 stroužek česneku
| dle potřeby: olej a voda
| dle chuti: vinný ocet z bílého vína
| 2 sterilované okurky
| dle chuti: sůl
Postup přípravy receptu Cuketovo-krupicová kaše :
Oloupané brambory dáme (do osolené vody) vařit; když změknou, vyndáme je a do stejné vody přidáme krupici (může být jak ta ´obyčejná´, tak ta dětská), dužninu z cukety, pepř a jeden (možná i dva) podrcený stroužek česneku. Když začne vznikat kaše (roztok houstne), přidáme vidličkou podrcené brambory. Uvaříme do přiměřené hustoty (někdo chce hustší, někdo řidší). Je-li třeba, rozředíme během vaření...
V oleji osmahneme nakrájenou cibulku do jemně hněda. Těsně před dokončením přidáme trochu soli, přidáme také jednu kávovou lžičku vinného octa a na drobné hranolky nakrájené sterilované okurky. Malou chvilku ještě promícháváme.
Fotky receptu Cuketovo-krupicová kaše :
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!