Postup přípravy receptu Cukety opékané s jogurtovou omáčkou:
Přikrytou krupici namočíme na 5 hodin do vody. Osolíme, přivedeme do varu a vaříme na slabém ohni 10 minut. Z cuket odstraníme stopku a květní výhonek, očistíme, omyjeme a po délce nakrájíme na plátky o síle prstu. Na rozehřátém oleji je postupně opékáme na slabém ohni doměkka a zlatohněda. Rozpůlíme olivy, vypeckujeme a olivy nakrájíme nahrubo. Omytou a osušenou bazalku jemně nasekáme. Omytá a osušená rajčata nakrájíme na kostičky. Do uvařené krupice zamícháme olivy, polovinu bazalky a rajčata. V jogurtu rozmícháme zahuštěnou smetanu, zbývající bazalku, osolíme a okořeníme cayenským pepřem. Na talíře upravíme krupici s opečenými cuketami a podáváme s jogurtovou omáčkou.