Postup přípravy receptu Cukroví máčené v rumu:
Mouku, cukr, Heru, ořechy a žloutky dobře zpracujeme a dáme asi na 15 minut do ledničky odpočinout. Jestli nám těsto hodně ztuhne, tak jde špatně válet a je třeba si ho nechat povolit! Jinak se vám bude drolit. Bílky nebudeme potřebovat a tak doporučuji si udělat laskonky, nebo si bílky dejte zmrazit.
Z těsta postupně vyválíme plát silný asi 3 mm, vykrájíme si nějaké tvary, které pokládáme na pečící papír. Pečeme v předehřáté troubě na 170 st. asi 9 min. Budeme mít tři plechy.
Upečené vysypeme na vál a až nebude cukroví tak horké, namočíme ho v rozehřátém teplém másle s rumem, vyndáme a obalíme v cukrech. Můžeme namočená cukrátka vyndat na mřížku, nechat trochu vsáknout máslo a potom je obalit. Nemají na sobě tolik toho cukru.
Z této dávky jsou 2 plechy cukroví, které se dá hned jíst. Ještě bych chtěla dodat, že když je cukroví, dlouho na míse, tak cukr s máslem nám udělají takovou slabou krustičku a tak je lepší ho dávat na talíř z krabičky.