Velký roční horoskop na rok 2025Velký roční horoskop na rok 2025 Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025Školní rok a prázdniny ve školním roce 2024/2025 Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Jarní prázdniny 2025 – termínyJarní prázdniny 2025 – termíny
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Čtvrtek 23.01. 2025
Dnes má svátek Zdeněk
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Cukroví s rozinkami

fotka Cukroví s rozinkami
Vložil:
Porcí:6
Doba přípravy: 60 min
Hodnocení:  +++++-____
Počet hodnocení: 16

Použité suroviny receptu Cukroví s rozinkami:

100 g rozinek  | 2 lžíce hladké mouky  | 140 g moučkového cukru  | 140 g mletých vlašských ořechů  | 2 žloutky  | 2 lžičky skořice  |  strouhaná kůra z 1 citrónu  | 2 tlučené hřebíčky  | 140 g moučkového cukru  | 1 lžíce citrónové šťávy

Postup přípravy receptu Cukroví s rozinkami:

Rozinky velmi jemně nasekáme, promícháme je s moukou, cukrem, ořechy, kořením a citronovou kůrou. Na spojení přidáme žloutky a 1 lžíci vína. Zpracujeme těsto a na moukou posypaném vále z něj vyválíme plát o tloušťce asi 4 mm. Formičkami vykrajujeme drobnější tvary, které opatrně přenášíme nožem na vymazaný plech. Pečeme opatrně zhruba při 150 °C a dáváme pozor, abychom je nepřipálili. Po vychladnutí cukroví potřeme citronovou polevou, kterou připravíme utřením moučkového cukru s citronovou šťávou. Toto pečivo potřebuje nejméně dva týdny odležet, ale pak je jedním z nejchutnějších druhů vánočního cukroví.


Fotky receptu Cukroví s rozinkami:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Cukroví s rozinkami
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !