Pampeliškový med - nejoblíbenější receptyPampeliškový med - nejoblíbenější recepty Rebarborový koláč - nejoblíbenější receptyRebarborový koláč - nejoblíbenější recepty Hrajte s námi SUDOKU online !Hrajte s námi SUDOKU online ! Léto - čas jahodLéto - čas jahod
Chytrá žena na Facebooku
Recepty
Kategorie
Přihlášení
Jméno :

Heslo :


  trvale

Dnes je
Neděle 19.05. 2024
Dnes má svátek Ivo
Vyhledávání
Doporučujeme
 
 
 

Naše speciály
ZAJÍMAVÉ TIPY

Adventní kalendář

fotka Adventní kalendář
Vložil:
Porcí:4
Doba přípravy: 80 min
Hodnocení:  +++++++-__
Počet hodnocení: 13

Použité suroviny receptu Adventní kalendář:

Maricipánová hmota: 300 g sušeného mléka  | 600 g moučkového cukru  | 100 g mandlí  | 2 lžíce oleje  | 2 lžíce medu  | 50 ml vody (může se přidat více podle potřeby)  | Polevy: 200 g čokoládové polevy  | 1 bílek  | 2 lžíce citronové šťávy  | 150 g moučkového cukru  |  cukrářské barviva

Postup přípravy receptu Adventní kalendář:

Připravíme si několik misek se surovinami: sušené mléko, moučkový cukr, ale také med a olej. Lisem na citrony vymačkáme citronovou šťávu a přecedíme ji přes sítko. Sušené mléko s moučkovým cukrem prosijeme sítem na vál, aby později v marcipánu nebyly žádné hrudky. Připravíme si spařené, oloupané mandle a pečlivě je nastrouháme na jemném struhadle. Doprostřed sušeného mléka s moučkovým cukrem přidáme nastrouhané mandle, olej smíchaný s medem. Suroviny důkladně rukama propracujeme. Postupně při zpracovávání přiléváme vodu, aby těsto nebylo moc tuhé. Na velkém válu posypaném prosátým moučkovým cukrem rozválíme vzniklou marcipánovu hmotu na plát silný asi 2 cm. Těsto a váleček podle potřeby ještě posypeme cukrem, aby se nám na něj marcipánová hmota nelepila. Plát těsta rozkrájíme na 42 čtverečků o rozměrech 3x3 cm (počítáme-li se seřazením bonbonů v sedmi řadách po šesti bonbonech, z nichž některé na sobě nebudou mít číslici). Odkrojky použijeme později na ozdobení bonbonů. Čokoládovou polevu rozehřejeme v horké vodní lázni a čtverečky do postupně namáčíme. Vidličkou je vyndáme, položíme na okraj papíru a druhou vidličkou odsuneme na druhý konec papíru (aby vespodu nezůstala čokoláda a nepřilepily se). Z bílku, citronové šťávy a cukru utřeme cukrovou polevu. Naplníme ji do malého papírového kornoutku a na čtverečky nakreslíme číslice od 1 do 24. Zbylou marcipánovou hmotu obarvíme cukrářskými barvami, rozválíme a malými formičkami vykrájíme motivy. Bonbony bez číslic ozdobíme marcipánovými tvary a jedlými perličkami, nebo na ně nakreslíme ornament ze zbylé polevy (i tu můžem obarvit). Pak je naskládáme do větší krabičky tak, že bonbony s čísly adventních dnů střídáme s ozdobenými.


Fotky receptu Adventní kalendář:

K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!
Hodnocení receptu Adventní kalendář
Recept se mi nelíbí 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Recept se mi líbí
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10


Tento článek také můžete
* Přidat do oblíbených FACEBOOK Přidat na Facebook
GOOGLE Přidat na Google
TISK Vytisknout Linkuj
 


Aktuální soutěže
Komerční prezentace
 
 
 
Náš tip


NAVŠTIVTE NÁS ...
PŘIDAT MEZI OBLÍBENÉ NÁPOVĚDA VŠEOBECNÉ PODMÍNKY Zásady ochrany osobních údajů KONTAKT © Všechna práva vyhrazena   DESIGNED by   RSS 

Publikování nebo šíření obsahu serveru bez písemného souhlasu autora JE ZAKÁZÁNO !