Postup přípravy receptu Cappuccino-čokoládová srdíčka:
Z uvedených přísad zpracujeme hladké těsto, které necháme v chladnu odpočinout. Vyválíme na cca 1 cm tlustý plát, ze kterého vykrajujeme srdíčka. Upečeme v mírné troubě. Jednu polovinu srdíček potřeme čokoládovou polevou. Na druhou polovinu srdíčka přilepíme polevou kávové zrnko.
Příprava kávového zrnka:
250 g dětských piškotů
150 g másla
50 g cukru moučka
150 g mletých ořechů
1/2 lžičky skořice
2 lžíce kakaa
2 lžíce rumu
2 lžíce instantní kávy
čokoládová poleva
Instantní kávu zalijeme 2 lžícemi horké vody, přidáme rum a necháme vychladnout. Pak zpracujeme těsto, necháme v lednici ztuhnout a vypracujeme zrnka, která poléváme čokoládovou polevou.
Z této dávky jsem měla zrnka na nalepení srdíček a ještě jsem je měla jako samostatné cukroví.
Na kávová zrnka můžete použít jakýkoliv svůj osvědčený recept.