Použité suroviny receptu Karamelové košíčky s máslovým krémem:
150 g čokolády na vaření
| 100 g tuku
| 1 slazené kondenzované mléko
| 125 g másla
| 1 lžíce rumu
| 50 malých papírových košíčků
| mandle na ozdobu
Postup přípravy receptu Karamelové košíčky s máslovým krémem:
Kondenzované mléko v plechovce vložíme do kastrůlku a 2 hodiny vaříme. Necháme v plechovce vychladnout. Čokoládu nalámeme do kastrůlku, přidáme tuk a na páře necháme rozpustit. Uvařené a vychladlé kondenzované mléko nalijeme do misky, přidáme změklé máslo a rum. Směs vyšleháme do hladké pěny. Papírové košíčky si naskládáme na plech a do každého dáme lžičku rozpuštěné čokolády a necháme ztuhnout. Pěnu z kondenzovaného mléka přendáme do cukrářského sáčku s hvězdičkovou trubičkou, nastříkáme na čokoládu tolik, aby se vešla ještě čokoláda a opět necháme ztuhnout. Krém přelijeme lžičkou čokolády, ozdobíme oloupanou 1/2 mandle a necháme dobře ztuhnout. Je to vynikající cukroví.
Fotky receptu Karamelové košíčky s máslovým krémem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!