100 ml smetany
| 200 g bílé čokoládové poevy
| 25 g kokosového tuku
| 6 kapek vanilkového aroma
| 100 g strouhaného kokosu
| strouhaný kokos na obalení
Postup přípravy receptu Kokosové lanýžky:
1) Bílou čokoládovou polevu a kokosový tuk nakrájíme na kousky. V malém hrnci přivedeme k varu smetanu. Hrnec odstavíme, přidáme čokoládovou polevu a kokosový tuk. Mícháme, dokud se poleva a tuk nerozpustí. Smetanu ochutíme vanilkovým aroma. Kokosovou směs odstavíme a chladíme 2 a půl hodiny.
2) Vychlazenou směs krátce prošleháme ručním šlehačem a přimícháme do ní 100g jemně nastrouhaného kokosu.
3) Kokosovou hmotu postupně odebírame dvěma lžičkami a utvoříme z ní asi 35 malých kuliček. Kokos na obalení nasypeme na talíř a kuličky v něm opatrně obalíme...:-)
Fotky receptu Kokosové lanýžky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!