200 g čerstvého marcipánu
| 50 g práškového cukru
| 125 g čerstvého másla
| 1/2 lžičky zázvoru
| 200 g mouky
| šípková zavařenina
| 50 g sekaných mandlí
| máslo na vymazání plechu
Postup přípravy receptu Marcipánové preclíky:
Čerstvý marcipán nakrájíme na kostičky a smícháme s práškovým cukrem, máslem a zázvorem. Přidáme mouku a těsto důkladně prohněteme. Zformujeme do koule a necháme hodinu v chladnu odležet.
Troubu předehřejeme na 175°C. Plech na pečení vymažeme tukem.
Těsto vyválíme do tenkých, asi 24 centimetrů dlouhých roliček a z nich formujeme preclíky. Ty přeneseme na širokém noži na plech.
Preclíky pečeme asi 20 minut v troubě do zlatova. Širokým nožem přeneseme z plechu a necháme ochladit.
Preclíky peroutkou potřeme šípkovou zavařeninou a posypeme sekanými mandlemi.
Preclíky necháme 1-2 hodiny uležet, až šípková zavařenina zaschne.
Fotky receptu Marcipánové preclíky:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!