Použité suroviny receptu Mléčná marcipánová hmota:
100 g cukr moučka
| 50 g polotučné sušené mléko
| dle chuti: mandlové (rumové, kokosové) aroma
| dle potřeby: trošku vody
Postup přípravy receptu Mléčná marcipánová hmota:
Uděláme hodně husté těsto (vodu dávám od oka, takže vám neřeknu kolik. musí se to hodně propracovat - nesmí praskat a nesmí být řídký aby nestékal a daly se z toho tvořit i postavičky, květinky atd.) pokud neodhadnete množství vody, tak se držte poměru cukr a mléko 2:1. Barvím potravinářskými barvami, které i s aromatem koupíte v drogerii nebo i v supermarketech. Hnědá barva je nejlepší po přidání kakaa - dodá marcipánu skvělou chuť. Při vyvalování podsypávejte Solamylem nebo kterýmkoli jiným jedlým škrobem (přebytečný potom ometete).