200 g hladké mouky
| 2 ks žloutky
| 1 lžička vanilkového cukru
| 125 g másla
| 60 g moučkového cukru
| špetka nastrouhané citrónové kůry
| Nutella
| Kakao na posypání
Postup přípravy receptu Mouřenínská srdíčka :
K mouce přidáme oba druhy cukru, žloutky, nasekaný tuk a citrónovou kůru a zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladnu alespoň dvě hodiny odpočinout. Potom těsto rozválíme na pomoučeném vále na plát silný asi 3 mm a formičkou vykrajujeme srdíčka (nebo jiné vhodné tvary). U poloviny vykrojíme i střed. Mouřenínská srdíčka pečeme v troubě předehřáté na 180 stupňů C.
Hotové sušenky necháme vychladnout a spojíme dvě a dvě nutellou. Povrch poprášíme kakaem či ozdobíme čokoládou.