1 středně velká hlávka květáku
| 2 malé cibulky
| 1 kávová lžička kari koření
| 4 větvičky čerstvého tymiánu
| 2 polévkové lžíce olivového oleje
| sůl, aromat knorr
| pro masožravce:
| 150 g americké slaniny
Postup přípravy receptu Curry květák s tymiánem:
Květák rozebereme na růžičky, olej rozpálíme a květák zprudka opečeme. Přidáme cibulku nakrájenou najemno, americkou salninu, kari, osolíme a přidáme tymián v celku. Podlijeme asi decinkou vody a podusíme. Nakonec dochutíme aromatem.
Podáváme jako samostátný pokrm s novými brambůrkami a můžeme přelít sýrovou omáčkou, nebo podáváme jako báječnou přílohu k masům nebo rybám.
Fotky receptu Curry květák s tymiánem:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!