1 kapr cca 2 kg
| dle chuti: citronová šťáva z jednoho citronu
| dle chuti: hořčice
| dle potřeby: strouhanka
| dle potřeby: olej
| dle potřeby: tuk na smažení
| dle potřeby: trochu mouky
| dle chuti: sůl a pepř
| 1,5 dcl vývaru
Postup přípravy receptu Ďábelský vánoční kapr:
Rybu očistíme, zbavíme hlavy, ocasu, šupin a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a obalíme v mouce. V misce smícháme pár lžiček plnotučné hořčice s citronovou šťávou, zalijeme olejem a opepříme dle chuti. Směsí kapra potřeme, obalíme jej ve strouhance a opečeme na mírně rozpáleném tuku na pánvi. Po deseti minutách lehce podlijeme vývarem, pánev přikryjeme pokličkou a dodusíme doměkka.
Fotky receptu Ďábelský vánoční kapr:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!