Vložil: | Natural |
Porcí: | 6 |
Doba přípravy: | 45 min |
Hodnocení: |
|
Počet hodnocení: | 6 |
|
|
Použité suroviny receptu Ďáblova nadívaná vejce:
12 vajec natvrdo uvařených, zchlazených
| 1/2 hrnku olivové majonézy
| 1/4 hrnku vypeckovaných, posekaných zelených oliv
| 1 lžíce dijonské hořčice nebo podobné
| 1 lžíce slitých kaparů, posekaných
| 1 lžíce slitých, posekaných sluncem sušených rajčat
| 1 sardelka, posekaná
| 1/8 lžičky tabasco omáčky nebo nějaké podobné pálivé (podle chuti)
| 1 lžíce čerstvé petrželky nebo pažitky, posekané
| dle chuti: mletá, pálivá paprika a kousky zelené petrželky na ozdobu
| Mísa:
| dle chuti: zelený, drobný salát, nejlépe směs různých
| 12 malých rajčat na půl rozkrojených nebo 4 velká rajčata, na měsíčky nakrájená
| 12 celých oliv
Postup přípravy receptu Ďáblova nadívaná vejce:
Vejce:
Rozkrojit vejce po délce a vyjmout žloutky. Rozmačkat je v míse a přidat ostatní ingredience. Dobře promíchat. Navršit nádivku do bílků, posypat nahoře pálivou paprikou a ozdobit kouskem zelené petrželky.
Mísa:
Naaranžovat salát a rajčata na mísu a poskládat na ně vejce. Ozdobit olivami.
Fotky receptu Ďáblova nadívaná vejce:
K tomuto receptu není vložena fotografie, buďte první a přidejte svou!